Kickboxles voor dames

Kickbox dames kunnen voor een intensieve full body workout trainen in de kickbox lessen speciaal voor vrouwen bij The Colosseum. Ben jij een sportieve dame en lijkt kickboksen jou wel wat? Bij sportacademie The Colosseum kan iedereen komen kickboksen. Of je nou nog nooit gekickbokst hebt of wedstrijden ambieert, iedereen is welkom in onze toegankelijke kickbox voor dames lessen. Meld je direct aan voor een gratis proefles!

Wanneer zijn er kickbox dames lessen?

Elke maandag t/m vrijdag zijn er trainingen in kickboksen waarbij je zo kunt aansluiten. Op een aantal dagen geven we zelfs op meerdere momenten op de dag training, zo is er altijd een moment op de dag en in de week dat jij tijd hebt om fanatiek te komen kickboksen met een groep vrouwen en mannen. Bekijk hier het lesrooster en kies een kickboks les om je proefles te draaien met andere vrouwen.

Ik heb nog geen ervaring

Nog niet veel ervaring? Geen probleem, iedereen kan bij The Colosseum komen trainen. Onze academie is zeer laagdrempelig zodat iedereen, zowel wedstrijdsporter als recreant, op zijn of haar plek is in onze sportschool en tijdens de trainingen. Mannen of vrouwen, jong of oud, dik of dun, iedereen is welkom bij sportacademie The Colosseum in Utrecht. Voor ieder individu bieden wij uitdaging!

Over sportacademie The Colosseum

Naast kickboksen voor dames en heren, kun je bij The Colosseum voor meer disciplines terecht. Wij verzorgen ook trainingen in MMA en Fast Fit. Je kunt bij ons komen trainen voor wedstrijden, maar je kunt ook onze lessen Kickboksen voor Recreanten volgen (zie lesrooster). Sportacademie The Colosseum:

 

  • Beschikt over 400 m² trainingsruimte
  • Is voorzien van een vloer met matten, boksring, bokszakken, een krachthoek en alle andere hulpmiddelen
  • Heeft professionele trainers die les geven
  • Biedt je graag een gratis proefles aan!

 

De sfeer bij The Colosseum wordt door al onze leden als bijzonder goed ervaren en onze trainingen zijn van hoge kwaliteit. Als je voor het eerst bij ons binnenkomt voor een proefles of om zomaar eens even rond te kijken, dan zul je dit direct merken. Kom dan ook gerust een keer langs, er is altijd iemand aanwezig om je te voorzien van een kop thee of koffie en je vragen te beantwoorden.

Waarom kickboksen?

Kickboksen als vechtsport is al lang geen sport alleen voor mannen meer en wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Het is een vechtsport waarbij zowel armen als benen gebruikt mogen worden. De training bestaat uit diverse aanvals- en verdedigingstechnieken, maar ook uithoudingsvermogen en respect voor elkaar, voor de trainer en voor jezelf spelen een grote rol.

 

Naast de verschillende technieken die je leert om jezelf te kunnen verdedigingen, is kickboksen ook goed voor je conditie en draagt het bij aan een fit lijf en stimuleert het de geest. Het helpt je om een sterke en mentale houding te ontwikkelen en zal ook voor meer zelfvertrouwen zorgen.

 

Door lekker actief met andere dames te gaan kickboksen zul je merken gauw lekkerder in je vel te zitten. Kickboksen is een ideale sport om het hoofd helemaal leeg te maken en na de inspanning een zeer ontspannen en voldaan gevoel over te houden. Daarnaast zit je in onze lessen zeker niet stil en zul je ook de nodige calorieën verbranden in iedere full body kickbox workout voor vrouwen. Lijkt dit jou direct ideaal? Dan kun je je hier direct inschrijven en lid worden.

Kickboks kleding

Sta je open om een keer gratis mee te doen, maar vraag jij je af wat voor sportkleding je aantrekt voor kickboks en wat je nodig hebt? In principe is iedere sportoutfit prima voor de proefles, zolang je maar vrij in de kleding kunt bewegen. Een broekje en t-shirt zijn voldoende. Je draagt geen schoenen op de mat.

 

Veel sporters en dames dragen in onze lessen broekjes of shorts die wat losser zitten, zodat de kleding elke trapbeweging niet belemmerd. Ieder soort shirt of top is verder prima.

 

Verder bestaat je outfit tijdens de training natuurlijk uit bokshandschoenen met daaronder bandages (deze beschermen je handen) en scheenbeschermers. Hier kun je voor de eerste paar lessen scheenbeschermers en bokshandschoenen lenen, zodat je niet direct je eigen bokshandschoenen en meer hoeft aan te schaffen. De bandages hoef je ook echt niet al aan te schaffen voor de proefles, maar het kan wel prettig zijn.

Waar vind ik dames kickboks kleding?

Mocht je na een paar lessen jouw eigen kickboks handschoenen, windsels (bandage), broekjes/shorts en scheenbeschermers aan willen schaffen, dan is een bekend kickboksmerk dat veel speciaal voor vrouwen biedt het merk Joya. Zij bieden zeker ook voor dames mooie bokshandschoenen in het zwart en met gave prints, scheenbeschermers en kleding (in dezelfde stijl). Andere bekende merken zijn o.a. Booster en Venum.

Gratis proefles volgen

Heb jij interesse in kickbox voor dames, maar wil je eerst graag weten of dit ook echt wat voor jou is? Kom dan langs voor een gratis proefles. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, maar kan gewoon bij binnenkomst aangeven dat je graag een keer mee wilt trainen. Zorg zelf voor comfortabele kleding, dan zorgen wij voor je handschoenen en scheenbeschermers. Heb je toch nog vragen? Bel of mail ons dan even, dan helpen wij je graag verder. Hopelijk tot snel!