Boksclinic volgen bij The Colosseum

Wil jij een Boksclinic volgen in een gespecialiseerde sportacademie? En met professionele trainingsfaciliteiten waar je veel kunt trainen? Boksen is inmiddels een erg populaire sport voor zowel dames als heren. Voor wie wil kennismaken met deze intensieve maar respectvolle sport, kan een workshop boksen volgen bij The Colosseum Gym. Schrijf je direct in voor een proefles!

Boksclinic voor iedereen

The Colosseum is een sportacademie in Utrecht gespecialiseerd in de disciplines: kickboksen, MMA en Fast Fit. Onze academie geeft ook een boksclinic. Deze clinic is zeer laagdrempelig, zodat iedereen, zowel recreant als wedstrijdsporter, op zijn of haar plek is. Je kunt prettig op je eigen tempo komen trainen onder onze begeleiding. Man of vrouw, jong of oud, dik of dun, iedereen is welkom bij The Colosseum in Utrecht.

Waarom een Boksclinic bij The Colosseum?

Boksen is geen agressieve vechtsport waarbij je vol blauwe plekken terugkomt van je training. Ja, er is fysiek contact en het is een vechtsport, maar dit gaat altijd gepaard met veel respect voor elkaar. Boksen is namelijk een zeer gecontroleerde sport waar je enorm fit van wordt. Hieronder meer redenen waarom boksen bij The Colosseum goed voor je is:

  • Boksen geeft je energie;
  • The Colosseum heeft professionele trainers ter beschikking voor jouw boksclinic;
  • Je traint al je spieren, verbrandt veel calorieën en krijgt er een strak figuur door;
  • Met boksen train je zowel mind als body;
  • Boksen is een perfecte manier om stress los te laten. Er komt endorfine vrij tijdens het boksen en dit zorgt ervoor dat jij je achteraf voldoen en vrolijk voelt;
  • Boksen is goed voor je sociale vaardigheden, omdat je veel moet samenwerken met anderen om technieken en vaardigheden te leren;
  • The Colosseum is voorzien van een vloer met matten, bokszakken, boksring, een krachthoek en alle andere hulpmiddelen.

Hoe ziet een training eruit?

We beginnen iedere boksclinic met een uitgebreide warming up. Alle spieren worden opgewarmd om blessures te voorkomen. Hierna behandelen we verschillende stootcombinaties, voetenwerk en andere technieken die je helpen om het boksen als een pro onder de knie te krijgen. Deze geleerde technieken ga je vervolgens toepassen tijdens het sparren met mede boksers en trainers. Sparren doet iedereen op zijn eigen niveau. Hierbij hebben we respect voor elkaar en luisteren we naar elkaars wensen. We sluiten af met een cooling down.

 

Wij richten de boksclinic vaak in thema’s in. De ene keer behandelen we veel stootcombinaties, de andere keer richten we ons op de verdediging en gaan we aan de slag met slippen of duiken. In iedere boksclinic zit vaak ook een core stability onderdeel of bokszaktraining.

Interesse of vragen?

Heb je interesse in een Boksclinic bij The Colosseum? Meld je dan aan via onze website of kom eerst kijken wat je ervan vindt tijdens een gratis proefles. Bij vragen over onze boksclinic kan je altijd bellen naar 030 – 303 10 65.